Smakoff Piątnica - Festiwal Smaków Regionalnych to już druga edycja wyjątkowego wydarzenia, którego celem jest promocja regionalnej kultury i tradycji poprzez smaki. Głównym założeniem naszego wydarzenia jest konkurs kulinarny. Wszystkie potrawy będą przygotowywane podczas festiwalu i to będzie główna atrakcja, która nada wydarzeniu charakter przyjaznej i otwartej relacji pomiędzy uczestnikami.
Impreza rozpoczęła się o godzinie 12:00. Gośćmi specjalnymi i jury są Jan Kuroń - niepodważalny autorytet kulinarny, autor książki “Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia” oraz jego żona Aneta Kuroń - ekspert w dziedzinie cukiernictwa i potraw wegetariańskich.
Podczas festiwalu przygotowany zostanie przez Restaurację w Kamienicy pokaz kulinarny kuchni regionalnej z łomżyńską historią.
Festiwal odbywa się na fortach w Piątnicy Poduchownej (Fort II).
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz